Wij verdelen de rest!


Voedselbank Dordrecht

Ook uw bijdrage helpt!

Campagne ” we verspillen geen goed voedsel” van start

De Voedselbank Dordrecht helpt mensen die niet rond kunnen komen, dat weten Dordtenaren zo langzamerhand. Wat minder bekend is, is dat we nog een doelstelling hebben: We helpen verspilling tegen gaan. We grijpen de week van de armoede aan om onze campagne We verspillen geen goed voedsel te starten.

In Nederland wordt nog verschrikkelijk veel goed voedsel weggegooid. Dat is ons een doorn in het oog. Onze pakketten worden schaarser. De Voedselbank koopt geen voedsel. Daarom doen we een beroep op Dordtenaren, supermarkten, groenteboeren, groothandels en tuinders, maar ook kantoren en scholen want iedereen kan inzamelen. Help de voedselbank helpen en verzamel wat je overhoudt. Help verspilling tegen gaan en steun de actie: We verspillen geen goed voedsel daarom steunen we de voedselbank. 

Onze vaste partners zullen we voorzien van de sticker met het verzoek deze op een plek te plakken die mensen zien. Laat zien dat je geen voedsel verspilt en dat je het liever geeft aan mensen die het goed kunnen gebruiken. 

Doe je mee?