Wij verdelen de rest!


Voedselbank Dordrecht

Ook uw bijdrage helpt!

Inzamel Actie door Profource!

Profource haalt zestig kratten op voor Voedselbank op Bevrijdingsdag

Profource –een Oracle dienstverlener- voor financiële dienstverlening en adviezen heeft in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen een inzamelingsactie opgezet bij supermarkten in Dordrecht.

Woensdag 30 april hoorden de medewerkers via de mail voor het eerst van de actie en er was veel belangstelling aan deze actie voor de Voedselbank mee te doen.

 

Profource 5 mei 2
Veel animo

Twintig medewerkers, waarvan de meeste niet uit Dordrecht komen zamelden bij verschillende supermarkten producten in voor de voedselbank. Jumbo aan de Slangenburg en Merwedestraat, Albert Heijn in het centrum, Plus aan het Vogelplein en Dubbelsteynlaan en Spar aan Rivierenplein werden tussen 9.30 en 16 uur bezocht . Het was prachtig weer. Binnenkomende klanten kregen de A4 folder van de Voedselbank en een lijst van producten die ze extra konden kopen voor de Voedselbank. Aan het einde van de middag kwamen de auto’s met spullen een voor een aan bij het distributiehal, waar ze meehielpen de verschillend producten over te zeten in groene kratten en op soort te verdelen. Een kratje energiedrank werd opengemaakt als verfrissing.


Opbrengst boven verwachting

“Gezinnen met kinderen waren het leukst. Ik vond het hartstikke leuk om te doen en heb nu meer begrip voor mensen die collecteren voor een goed doel”, aldus Arie van der Ent. Joost Hogerwerf vond het leuk om te doen. Mensen waren bereidwillig mee te doen. Sommigen niet omdat ze al veel doen onder meer via de kerk. De opbrengst heeft de verwachtingen overtroffen.

Er kwam een oud vrouwtje die nog een extra rondje maakte om aan de actie mee te kunnen doen en kwam met verschillend spullen 20 minuten de supermarkt uit. Klanten hoorde van de actie dankzij mond-op-mond reclame. Soms hadden ze bij een andere winkel al gegeven.

“Ik vond het helemaal geweldig om me in te zetten voor het goede doel”, zei Manitsja Bisheshar. “Een man gaf 20 euro want hij had geen tijd, maar wilde wel het goede doel steunen. We hebben toen zelf boodschappen ervoor gekocht.”


Veel kratten

Vlak voor half zes kwam teamleider en initiatiefnemer van Profource Louise Heijstek aanrijden met een volle auto afkomstig van Albert Heijn klanten. Het hele team ging op de foto met Jan Flach en  Matthijs van Muijen vanuit het bestuur. Resultaat was circa 60 gevulde groene kratten met vooral blikken soep en sausen, melk, pasta, rijst, groente en eieren. Profource deed zelf 310 repen chocolade bij de voorraad. Een geslaagde actie die navolging verdient!

Kijk op voor meer informatie over Profource op: www.profource.com

Klik hier voor meer nieuws!