Wij verdelen de rest!


Voedselbank Dordrecht

Ook uw bijdrage helpt!

Matthijs van Muijen nieuwe voorzitter Voedselbank Dordrecht

VoorstellenMatthijs

Sinds mei ben ik door het bestuur aangesteld als voorzitter van de Voedselbank na een sollicitatie. Ik zal mij kort voorstellen.

Ik ben 39 jaar en woon samen met mijn vriend in hartje Dordrecht. Afgelopen jaren heb ik mij vanuit de PvdA fractie in Rotterdam ingezet voor armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Omdat mijn periode afliep in maart, kreeg ik tijd om mij maatschappelijk in te zetten en deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik heb gewerkt bij de vereniging van sociale diensten en bij het beroepsonderwijs Zadkine. Ik hield mij daar bezig met marketing en communicatie en het zoeken van stageplekken. Het was mooi om bij te dragen aan talentontwikkeling van jongeren. Vrijwilligerswerk deed ik bij mijn voetbalvereniging, waar ik nog steeds actief voetbal.

Ik loop graag hard en houd van Franse cultuur. Ik wil mijn tijd en energie steken in het bestrijden van armoede door een goed draaiende Voedselbank, die tegelijkertijd verspilling van voedsel bestrijdt. Met name het groeiend aantal mensen dat slechts met 180 euro moet rondkomen en in de schuldsanering zit en een voedselpakket ophaalt baart mij zorgen.

Ter oriëntatie op mijn sollicitatie bezocht ik het distributiecentrum aan de Provinciale weg. Ik was onder de indruk van de hal, de koelcellen, de ondersteuning vanuit de administratie en de bevlogenheid van vrijwilligers.
Ook ging ik langs bij het uitdeelpunt De Buitenwacht. Het is mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligers actief zijn. Ik zie het voor mij als een belangrijke taak om te zorgen dat zowel de organisatie van leveranciers als de distributie van pakketten goed loopt. Een enthousiast bestuur dat als team opereert is daarvoor een belangrijke voorwaarde.

Op Bevrijdingsdag hielp ik een handje bij het ontvangen van medewerkers van een bedrijf hadden ingezameld bij supermarkten. Het is positief dat ze een hele dag uittrokken om klanten over te halen producten voor de Voedselbank extra te kopen en zo bij te dragen aan meer bekendheid van de Voedselbank.

Graag maak ik komende tijd uitgebreid kennis met vrijwilligers en betrokken leveranciers. Aarzel niet om mij te bellen of te mailen met vragen of suggesties!

-Matthijs van Muijen

E-mail: m.vanmuijen@voedselbankdordrecht.nl
Tel.: 06-29762481

Klik hier voor meer nieuws!