Wij verdelen de rest!


Voedselbank Dordrecht

Ook uw bijdrage helpt!

Nijpend tekort aan voedsel – Nieuwe voorzitter Voedselbank Dordrecht luidt de noodklok

DORDRECHT – De Voedselbank Dordrecht ziet de voorraden in de hal met rap tempo slinken. De nieuwe voorzitter van de Voedselbank, Matthijs van Muijen maakt zich grote zorgen.

“Als we binnen enkele weken niet extra voedsel krijgen, zal het aantal producten dat we in een pakket doen minder worden. Gezinnen krijgen nu wekelijks een pakket met circa 15 producten. Met de te lage aanvoer van voedsel zijn we straks niet meer in staat 330 pakketten te vullen”

De Voedselbank Dordrecht staat sinds mei op eigen benen. Dat betekent dat er geen pakketten meer van de Voedselbank Rotterdam worden afgenomen, zoals dat voor kort gebeurde . Voor de voedselvoorziening is Dordrecht afhankelijk van spullen die van het regionale distributiecentrum in Rotterdam komen, van supermarkten en leveranciers uit de regio.

“We merken dat het aantal producten van landelijke ketens dat via Rotterdam naar ons toe moet komen, daalt. Ook zijn er 30 procent meer pakketten. In een paar maanden tijd is het aantal gezinnen uit Dordrecht dat gebruik maakt van de Voedselbank gestegen van 275 naar 330. We vragen dringend aan supermarkten en leveranciers om ons te helpen en producten aan te bieden. Onze chauffeurs kunnen overal in de regio terecht om spullen op te halen”, aldus Van Muijen.

“Economisch gaat het wat beter, maar we merken dat nog niet in het aantal pakketten. Veel gezinnen zitten krap en ook als mensen een baan hebben, hebben ze soms tijdelijk een pakket nodig”.

Van Muijen is sinds mei aangetreden als voorzitter. Hij heeft na 8 jaar Jannie Loos opgevolgd., die de Voedselbank Dordrecht heeft helpen opbouwen. Van Muijen (39 jaar) woont sinds kort in Dordrecht en heeft jarenlange bestuurlijke ervaring vanuit de gemeenteraad van Rotterdam. Hij werkt bij de William Schrikker Groep als beleidsmedewerker jeugdzorg.

“Mijn ambitie is om de voedselvoorziening uit te breiden, zodat we minder kwetsbaar zijn. Dat vraagt om meer samenwerking met leveranciers en supermarkten uit de regio. Er wordt helaas ook in Dordrecht nog veel voedsel verspild. Nog niet alle mogelijkheden zijn benut en we gaan graag in gesprek met iedereen die een steentje wil bijdragen om voedselverspilling tegen te gaan”

via Nijpend tekort aan voedsel – Nieuwe voorzitter Voedselbank Dordrecht luidt de noodklok – Dordrecht.net.

 

Klik hier voor meer nieuws!