Wij verdelen de rest!


Voedselbank Dordrecht

Ook uw bijdrage helpt!

Pel helpt ons de winter door

“Al zou je het qua temperaturen niet zeggen, het is nog volop winter.

Dat merken we aan de hoeveel groente en fruit die ons bereiken. Of moeten we zeggen, die ons niet bereiken.”We zijn in gesprek met Matthijs van Muijen, voorzitter van de Voedselbank, die zich zorgen maakt.

“We zijn het gewend van andere jaren; Aan het einde van de winter is vers duur en wordt spaarzaam ingekocht en blijft er weinig over voor de Voedselbank. Vanuit duurzaamheid doelstelling is dat prima, maar de pakketten blijven angstig leeg, terwijl groente juist een belangrijke basisbehoefte is.De mensen in Dordt weten dat we in principe geen voedsel kopen, omdat we hergebruik, het sluiten van de kringloop ook erg belangrijk vinden.

Maar zo aan het einde van de winter is het niet anders. Toen we met dit signaal bij Pel ’t Lam kwamen, zegde hij onmiddellijk zijn hulp toe. Pel helpt ons richting voorjaar door elke week de pakketten aan te vullen met twee stuks groente.Mooi zo’n gebaar. Zo helpen ondernemers in de regio ons wel vaker. Hartstikke fijn dat we ook nu weer op hen kunnen rekenen.

Voor nu zijn we heel gelukkig met deze oplossing, maar we zullen blij zijn als de grond en de kas weer genoeg verse groenten opleveren en als lezers een tip heeft waar we in deze tijd groenten kunnen halen, dan graag.”