Wij verdelen de rest!


Voedselbank Dordrecht

Ook uw bijdrage helpt!

Prachtig Congres

16 Oktober vond ons eerste congres plaats onder leiding van Victor Deconinck. Hij nam ons via de verschillende sprekers mee naar wat Voedselbanken betekenen, hoeveel ondernemers kunnen bijdragen en wat politici kunnen doen. Alle aanwezigen waren zeer onder de indruk van het verhaal van een oud client van de Voedselbank Dordrecht die vertelde over de situatie waar ze in verkeerde, hoe dat kwam en dat ze inmiddels een baan heeft gevonden en alles weer op eigen kracht kan. Wethouder Lambregts sprak lovende woorden over de Voedselbank en wethouder van de Burgt gaf een kijkje in welke activiteiten er worden ontplooid om mensen aan het werk te krijgen.

Sponsor van het eerste uur  Pel ’t Lam deed uit de doeken waarom hij steun geeft aan de Voedselbank en wat andere ondernemers kunnen doen. En Cees van Vliet vertelde namens AH Nederland over de overeenkomst die getekend is met de Voedselbanken om jaarlijkse overtollige producten te leveren. Daar verwachten we veel van.

Een panel ging na afloop met elkaar in discussie en de cijfers over voedselverspilling zijn schokkend. Conclusie van de dag was dat de voedselketen kan profiteren van een betere inrichting waar liefst zo min mogelijk overblijft, maar wat overblijft terecht komt bij de Voedselbank. Onze cliënten en ons milieu hebben daar profijt van.