Lions Actie “Zij blij, jij blij”, groot succes!

De week voor Kerst hebben klanten van de Voedselbank in Dordrecht een maaltijd aangeboden gekregen van de Lionsclub Thuredriht. Onze mensen konden intekenen op een maaltijd en een voorkeur aangeven of ze liever vlees, vis, vegetarisch of halal wilden eten. En dat hebben ze massaal gedaan. Maar liefst 625 mensen hebben een heerlijk menu gekregen om thuis op te warmen.

Vanuit de gedachte dat restaurants het in deze Corona tijd niet gemakkelijk hebben, heeft de Lionsclub gekozen voor een actie waar zowel klanten van de Voedselbank als horecaondernemers gesteund worden. Zes restaurants is gevraagd een menu van 20 euro samen te stellen. Er is een website en rekeningnummer geopend en mensen hebben massaal gestort. Meer dan 400 donateurs hebben ervoor gezorgd dat de 14.000 euro die nodig was uiteindelijk bij elkaar is gekomen.

“De jaren hiervoor bereidden we altijd een maaltijd in restaurant het Wantijpaviljoen voor hen. Maar dit is een heel mooi alternatief gebleken, goed passend in deze corona tijd, en we bereiken veel meer mensen. We gaan zeker overwegen dit volgend jaar opnieuw zo te doen,” aldus Jeroen Markusse van de Lions.

De maaltijden zijn heel goed ontvangen. Elke dag kookte een ander restaurant voor een uitdeelpunt in de stad. Onze mensen hebben het een warm en luxe gebaar gevonden. De Voedselbank Dordrecht bedankt alle donateurs, de Lions Thuredriht en de restaurants (LeF, Post, het Magazijn, Merz, Olympiada en Luca) die heerlijk hebben gekookt.

Deel dit bericht op sociale media