Maurits Poirot, nieuwe voorzitter van onze voedselbank

Het bestuur van de Voedselbank Dordrecht heeft per 12 januari 2022 Maurits Poirot benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter.  Hij neemt daarmee het voorzitterschap over van Matthijs van Muijen die sinds 2014 een mooie bijdrage heeft geleverd aan de uitbouw van de organisatie.

Maurits, met zijn ervaring als directeur en manager bij verschillende zorgorganisaties en zijn grote hart voor het sociaal domein, vormt een mooie aanvulling op het bestuur van de voedselbank. Maurits heeft naast zijn werkervaring op strategisch niveau, bestuurlijke ervaring in de regio en hij woont in Dordrecht. Sinds korte tijd is hij met pre-pensioen. Daardoor heeft hij ook voldoende tijd om als voorzitter aan de slag te gaan.

‘De Voedselbanken hebben de uitdaging om de mensen die onder onze radar in armoede leven, te bereiken. Daar wil ik me graag met de gemeente en andere partners die opkomen voor deze doelgroep, sterk voor maken,’ aldus Maurits. ‘Wat ik zo mooi vind, is dat het huidig bestuur en de vrijwilligers deze voedselbank runnen als een maatschappelijk bedrijf. Inkoop, dienstverlening, logistiek, fondsenwerving, HR, communicatie. Echt heel bijzonder, vind ik het, dat iedereen dit vrijwillig en zo professioneel doet. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de plannen om meer mensen te bereiken en in te spelen op de vraag naar maatwerk. Ik heb er enorme zin in en hoop snel live kennis te maken met iedereen.’

Deel dit bericht op sociale media